Connect with us

AGAMA

Jika Terpaksa Keluar Rumah Baca Zikir POWERFUL Ini

Published

on

 Jika Terpaksa Keluar Rumah Baca Zikir POWERFUL Ini

Perintah Kawalan pergerakan selama 14 hari bermula hari ini. Semua rumah ibadat, premis perniagaan, taska, sekolah malah pusat pengajian tinggi perlu ditutup. Dan rakyat Malaysia perlu melalui tempoh menghadkan pergerakan di luar rumah selama 14 hari.

Dalam kata mudahnya, duduk saja di rumah. Namun, dalam tempoh itu masih dibenarkan untuk keluar membeli barangan keperluan, mendapatkan rawatan di klinik malah bekerja bagi mereka yang tak terlibat dalam arahan Perintah Kawalan Pergerakan.

Sekiranya perlu berbuat demikian, cuba bertenang dan amalkan zikir yang diajar Rasulullah SAW. Ini yang dikongsikan Ustaz Khairul Anuar Basri akan panduannya.

Ini zikir WAJIB yang sangat powerful. Ringkas, padat dan menyeluruh. Tambah-tambah dalam fasa kawalan pergerakan asbab Covid-19 sekarang ni. Zikir ni saya dapat dari hadith Rasulullah SAW riwayat Tirmizi. Zikir ini juga ada disebut dalam kumpulan doa-doa Al-Ma’tsurat.

“Bismillāhilazī lā yadhurru ma’asmihī syai un fil ardhi walā fissamā’ wa huwassamī’ul ‘alīm”.

Amalkan zikir ini 3 kali di waktu pagi dan 3 kali di waktu petang. InsyaAllah, kita akan terhindar daripada :

  • Bahaya dan malapetaka.
  • Keracunan makanan.
  • Sihir dan santau.
  • Gangguan makhluk halus.
  • Wabak dan virus.
  • Orang-orang yang selalu berurusan dengan orang lain, elok sangat la amalkan. Especially orang yang berniaga dan sebagainya. Atau kalau kita kena keluar rumah dalam masa 2 minggu ni. Amalkan baca setiap kali nak melangkah keluar dari rumah.

So, itu saja yang saya nak kongsikan ini. Semoga bermanfaat. semuanya dengan izin Allah, kepada Allah kita kembalikan segala urusan.

Sumber:facebook

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Trending