Connect with us

hiburan

Batal Hasrat Buat Banglo, Aeril Zafrel Dan Wawa Zainal Bakal Bina Masjid

Published

on

Batal Hasrat Buat Banglo, Aeril Zafrel Dan Wawa Zainal Bakal Bina Masjid

Pasangan selebriti popular, Aeril Zafrel dan Wawa Zainal pada mulanya akui mereka ingin membina sebuah banglo yang sudah lama diidamkan selepas bertungkus lumus membina empayar perniagaan menerusi Wawa Cosmetic.

See the source image

Namun, hasrat tersebut telah dibatalkan oleh mereka biarpun lokasinya sudah pun ditetapkan. Ini kerana menerusi pasangan romantik ini, kini mereka ingin menumpukan dalam pembinaan sebuah masjid baharu yang akan dibina di kampung halaman Aeril di Batu Pahat, Johor.

Sebagai Saham Akhirat

Berkongsi pengalaman mereka, Aeril dan Wawa yang ditemui Murai.my pada petang Sabtu berkata, impian untuk membina masjid tersebut tercetus selepas mereka berasa terkesan mendengar ceramah pendakwah terkenal Indonesia, Ustaz Abdul Somad.

Batal Hasrat Buat Banglo, Aeril Zafrel & Wawa Zainal Bakal Bina Masjid -  Murai MY

Dedah mereka, pembinaan tersebut bukan sahaja sebagai saham mereka malah ianya juga merupakan sebahagian ‘saham’ dari pada pekerja dan pembeli yang membantu menyumbang kepada pembinaan masjid tersebut kelak. “Pada awalnya, Wawa dengar ceramah daripada Ustaz Abdul Somad mengenai tiket ke syurga. Ustaz tersebut berkata, jika ada wang lebih binalah masjid untuk saham akhirat kita.

“Sebelum itu kami ada bercadang untuk membina banglo di Bangi. Tapi Wawa kata tak mengapa perancangan rumah itu boleh ditangguhkan dulu sebab kami sudah ada rumah. “Kebetulan masjid di kampung halaman saya di Kampung Rengit, Batu Pahat sudah agak usang. Dari situlah timbulnya idea untuk menaik taraf masjid tersebut,” kongsi mereka kepada Murai.my

Bernilai RM1.2 Juta

Ketika ditanya adakah masjid tersebut bakal dikenali dengan nama baharu, Aeril berkata nama serta lokasi asal majid tersebut akan dikekalkan dan pihak kariah juga menyambut hasrat baik mereka untuk membantu menaik taraf masjid di kampung itu yang dianggarkan bernilai RM1.2 juta.

Kongsi Aeril, masjid tersebut boleh memuatkan kira-kira 700 hingga 800 jemaah dan ianya dijangka dibina pada awal tahun depan. Pada petang Sabtu, pasangan ini telah melancarkan produk kosmetik terbaharu, Edisi Glam Raya yang tampil dengan dua versi, Bukhari dan Muslim.

Mengandungi set produk pengilat bibir, minyak wangi dan alat solek, set yang dijual pada harga RM79.00 seunit ini difahamkan merupakan edisi terhad dan hasil jualan ini sedikit sebanyak akan disalurkan pada pembinaan masjid baharu itu.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending