Connect with us

SEMASA

Esok Jam 12 Tengahari Ustaz ustaz ebit Lew Akan Live Menjawab Kepada Semua Fitn4h Yang Mel4mpau Dan Langsung Tak Berasas Terhadapnya

Published

on

Esok Jam 12 Tengahari Ustaz ustaz ebit Lew Akan Live Menjawab Kepada Semua Fitn4h Yang Mel4mpau Dan Langsung Tak Berasas Terhadapnya

KUALA LUMPUR: Pendakwah terkenal Ebit Lew hari ini membuat laporan polis bagi menyangkal dakwaan dan tu duhan tidak berasas terhadap dirinya berhubung misi kemanusiaan membantu rakyat Palestin di Gaza, baru-baru ini. “Segalanya akan saya perjelaskan esok,” katanya.

“Saya bersyukur pada Allah kerana dia Maha Baik dan Maha Besar. Saya cuma orang biasa dan pend0sa. Syukur direzekikan dapat menjadi sebahagian kecil usaha kasih sayang ini. Saya diajar untuk tidak menjawab dan berg4duh dari kecil”.

Ebit Lew agih air dua lori tangki di Batu Caves | Astro Awani

Tapi semenjak di Mesir f!tnah dan kata s!nis terus menimpa saya. Dari dulu lagi saya dah biasa dif!tnah dan dikata begini. Saya bersyukur kerana apalah sangat ujian ini. Tapi bila anak saya menangis, arwah ayah saya menangis, isteri saya menangis, isteri kepada team saya menangis.

Terdahulu rakyat Malaysia yang tinggal di Gaza, Muhammad Nadir Al-Nuri Kamamrulzaman atau dikenali sebagai Nadir Al-Nuri tampil membuat penjelasan berhubung isu misi kemanusiaan oleh Ebit.

Nadir yang juga Ketua Pegawai Ekslusif, sebuah pertubuhan badan bukan kerajaan (NGO) Cinta Gaza Malaysia mendakwa pasukan misi Ebit Lew membayar kos yang tinggi kepada sebuah syarikat bagi menguruskan kemasukan mereka ke Gaza dan tidak menggunakan khidmat NGO tempatan di Gaza.

Ebit berkata beliau sedih dengan laporan tidak berasas yang disebarkan di media sosial sehingga menjatuhkan semangat ahli keluarga dan pasukan misi bantuannya sendiri.

Kami cuma manusia biasa. Penat, letih dan berat ujian. Ratusan ribu orang melihat f!tnah tentang saya. Hari ini masih belum habis. Pagi ni anak saya peluk saya menangis. Cukuplah.
Saya Redha pada Allah. Saya diam belum ada sepatah atau kenyataan dari saya.

Atas Nasihat Polis, Ustaz Ebit Lew Henti Sampaikan Sumbangan

Makin ramai buat kenyataan tentang saya. Ini tentang saya,keluarga dan team saya.. Menyebabkan arwah bapa saya menangis. Isteri dan anak saya menangis tertekan. Saya benar-benar kecewa dan sedih.. Saya berdoa dan serahkan semuanya pada Allah..

Sumber:bharian

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dn komen ya.Terima kasih

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending