Connect with us

tauladan

“Wahai para asatizah, pendakwah, influencers dan warga net! Ini nasihat saya @ustazabusyafiq, berhentilah fitnah UEL”-Ustaz Abu Syafiq

Published

on

“Wahai para asatizah, pendakwah, influencers dan warga net! Ini nasihat saya @ustazabusyafiq, berhentilah fitnah UEL”-Ustaz Abu Syafiq

Melihat isu berkaitan Ustaz Ebit Lew seperti tiada penghujungnya dan semakin bertambah f!tnah dil3mparkan di media sosial, Ustaz Abu Syafiq tampil memberi teguran khas kepada para influencer, ustaz dan ustazah.

Bertaubatlah, Guna Saluran Yang Betul Untuk Buat Aduan

Dari perkongsian video yang dimuatnaik di Instagram Ustaz Abu Syafiq hari ini, pendakwah bebas ini menyentuh isu video yang tular di media sosial yang mengandungi unsur luc4h yang dikaitkan dengan Ustaz Ebit Lew.

Ustaz Abu Syafiq menyatakan jika video yang tular itu adalah betul seperti dikatakan, bukan begini caranya dengan menyebarkan video dan beri hints di media sosial. Pendakwah bebas ini juga menegur bahawa banyak lagi saluran lain yang boleh dilakukan bagi membuat aduan, seperti membuat laporan p0lis atau membuat aduan di kementerian yang berkaitan.

Berhenti Membuat F!tnah

Selain itu, Ustaz Abu Syafiq memberi teguran tegas agar para ustazah, ustaz, influencer dan warganet berhenti membuat f!tnah apatah lagi cara yang digunakan bercanggah dengan al-Quran dan Hadith.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ustaz Abu Syafiq (@ustazabusyafiq)

“Wahai para asatizah, pendakwah, influencers dan warga net! Ini nasihat saya.

“Sudah-sudahlah memfitnah UEL. Berhenti sajalah. Apa yang kau orang buat ini salah. H4ram. Bercanggah dengan Quran dan Hadith. bersalahan dengan undang-undang negara. Jika kau orang rasa kau orang kononnya macam nak selamatkan beberapa m4ngsa”.

“Bukan ini ‘medsos’ medannya. Report polis, jabatan-jabatan kerajaan dan banyak lagi saluran rasmi yang kau orang boleh guna pakai. Bukan melalak dekat Facebook dan Twitter kau orang. Bagi ‘hint-hint’ bagai. Salah itu”.

“Saya doakan UEL @ebitlew terus bersabar dan menepis fitnah video ini dengan tenang sahaja. Banyak lagi ujian kita semua. Kerja dakwah pun banyak lagi tak selesai.Berhentilah memf!tnah dan jauhilah dari bersangka bu ruk”.Tulisnya

– Ustaz Abu Syafiq

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending