Connect with us

semasa

“Jika turunkan tahap oksigen mungkin Mak tak mampu nak bertahan”. Achey Dedah Ibunya Kini Bergantung Pada Tahap Oksigen Tertinggi

Published

on

“Jika turunkan tahap oksigen mungkin Mak tak mampu nak bertahan”. Achey Dedah Ibunya Kini Bergantung Pada Tahap Oksigen Tertinggi

Pelawak Achey baru-baru ini ada memberitahu bahawa ibu kesayangan, Ngaisah Hassan,73, masih lagi dirawat di Hopsital Segamat dan bergantung kepada tahap oksigen paling tinggi untuk bernafas. Achey yang dihubungi sebuah media berkata, keadaan ibunya itu dimaklumkan doktor yang merawat di mana dia tidak boleh bernafas jika disalurkan oksigen bertahap rendah.

Doktor beritahu sekarang emak menggunakan tahap oksiden paling tinggi untuk bernafas. Namun, doktor cuba juga nak turunkan tahap oksigen itu tapi mak mungkin tak mampu nak bertahan. Dia dalam pada itu berharap agar ibunya terus kuat berjuang meskipun keadaanya stabil kerana sudah lebih 20 hari dia dirawat di hospital.

Tambahnya lagi, dia berhasrat untuk merawat syurganya itu sendiri di rumah dan telah menyiapkan peralatan perubatan lengkap seperti mesin oksigen untuk kegunaan bondanya kelak. Terdahulu, sekitar awal Ogos lalu, Achey berkongsi berita sedih apabila ibu, kakak serta abangnya telah disahkan positif COVID-19 setelah membuat ujian saringan.

Sumber: notakata

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending