Connect with us

ilmu

(Video) Ini Jawapan Dr Zulkifli Al-Bakri Berkenaan Benarkah H@r4m P@ksa Orang Ramai Terima V@ks!n?

Published

on

(Video) Ini Jawapan Dr Zulkifli Al-Bakri Berkenaan Benarkah H@r4m P@ksa Orang Ramai Terima V@ks!n?

Umum telah mengetahui bahawa v4ks!n merupakan salah satu usaha untuk membendung penul4ran w4bak C0V!D-19. Dalam perkongsian Kementerian Kesihatan Malaysia menerusi laman Twitter pada hari ini, v4ks!n sama ada Sinovac, Pfizer atau AstaZeneca adalah berkesan untuk menceg4h dan mengurangkan peny4kit yang t3ruk.

Ianya secara tidak langsung dapat mengurangkan kem4t!an dalam kalangan pes4kit C0V!D-19. V4ks!n juga turut diakui berkesan untuk mengurangkan beban sistem kesihatan di Malaysia kerana bilangan pes4kit pada tahap 3, 4 dan 5 berkurangan setelah program vaks!n4si.

Namun begitu, tidak dapat dinafikan bahawa masih ada segelintir lagi yang masih berasa w4s-w4s berkenaan v4ks!n ini dalam masyarakat kita pada hari ini. Malah, timbul juga pelbagai spekulasi mengenai p4ksaan dalam menerima v4ksin. Disebabkan perkara itulah, timbul persoalan adakah h4ram mem4ksa orang untuk menerima v4ks!n?

Walau bagaimanapun, persoalan ini telahpun dijawab oleh Dr Zulkifli menerusi laman Youtube miliknya dengan memperincikan beberapa ilmu yang boleh kita amati dan fahami. Ikuti penjelasan Dr Zulkifli mengenai benarkah h4ram mem4ksa orang menerima v4ks!n di dalam video di bawah:

Sumber:siakapkeli

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Jangan lupa like page kami di facebook juga majalah harian

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending