Connect with us

SEMASA

“Kita Jumpa Abu Dan Dalam Abu Tu Ada G4mbar Saya Yang Dib4k4r”. Ustaz Kazim Elias Men4ngis Ded4h Apa Sebenarnya Berlaku

Published

on

“Kita Jumpa Abu Dan Dalam Abu Tu Ada G4mbar Saya Yang Dib4k4r”. Ustaz Kazim Elias Men4ngis Ded4h Apa Sebenarnya Berlaku

Datuk Ustaz Mohd Kazim Elias ialah seorang penceramah bebas dan personaliti media Malaysia. Ceramah beliau banyak dimuat naik ke YouTube. Pendekatan komedi dan santai yang digunakan oleh Datuk Ustaz Kazim dapat menarik minat ramai pendengar dari pelbagai latar belakang masyarakat.

Topik-topik berkaitan dengan keluarga dan motivasi sentiasa menjadi intipati ceramah beliau. Merupakan pengasas dan pengetua untuk Pusat Pendidikan Al Barakah iaitu pusat pendidikan Islam yang beribu pejabat di Kg Manjoi, Ipoh, Perak.

Datuk Ustaz Kazim juga banyak terlibat dengan aktiviti kemasyarakatan dan pembangunan agama Islam. Beliau sering dijemput untuk memberi ceramah disekitar tanah air terutama termasuk Singapura dan Brunei. Selain itu juga dijemput menjadi ahli panel atau pensyarah di siaran siaran televisyen dan radio utama nasional dan juga ceramah perdana.

Pasti ramai sedia maklum mengenai kes.ihatan penceramah terkenal, Dato’ Ustaz Kazim Elias yang dikatakan tidak menentu. Malah, Ustaz Kazim juga dikatakan pernah dikejarkan ke h.ospital berikutan peny.akit yang sedang dia hadapi.

Kredit : FB/UstazKazim/OM VIA sembangviral

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending