Connect with us

Uncategorized

Selebriti Heliza Helmi Sah BergeIar lsteri

Published

on

Selebriti Heliza Helmi Sah BergeIar lsteri

Ramai nampaknya memulakan tahun baru 2022 dengan sesuatu yang cukup membahagiakan seperti melangsungkan pernikahan. SaIah seorang daripadanya adalah selebriti dan juga akti vis kemanusiaan, Nur Heliza Helmi apabila melangsungkan pernikahan dengan Founder dan Presiden AUF BMZ iaitu Dato’ Sri Mahadi Badrul Zaman atau lebih dikenali sebagai Dato’ Sri Mahadi BZ.

Hal tersebut telah dik0ngsikan photographer artis iaitu Aqoimran di Instagramnya sebentar tadi. Dalam perk0ngsian itu, Aqo telah mengucapkan selamat pengantin baru kepada selebriti itu dan mendoakan agar hubungan rumah tangga yang dibina kekaI bahagia hingga ke Jannah.

Majlis pernikahan dilakukan secara ringkas di Masjid Tuanku Zainal Abidin, Putrajaya yang dihadiri ahli keluarga terdekat sahaja. Sehubungan dengan itu, Instagram Aqoimran telah dihujani dengan ucapan tahniah buat Nur Heliza Helmi bersama Dato’ Sri Mahadi yang sudah sah bergeIar suami dan isteri.

Mereka juga berasa terkej0t namun tumpang gembira dengan khabar bahagia daripada aktivis kemanusiaan yang cukup gigih menghuIurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan baik dalam negara mahupun luar negara. Penyanyi lagu Doa Dalam Lagu itu menerima mas kahwin berupa sebentuk cincin dan senaskhah al-Quran.

Usai nikah, pasangan pengantin diraikan bersama ahli keluarga dan kenalan terdekat di Lanai Asmara, Putrajaya. Malam esok, Heliza dan suaminya akan diraikan di sebuah hotel terkemuka. Menerusi hantaran video menerusi Instagram Story, jurufoto Aqo Imran, Heliza mengakui berdebar sebelum acara akad nikah dijalankan. “Berdebar-debar. Perasaannya nak semua orang doakan yang terbaik,” katanya ringkas.

Terdahulu, Heliza atau nama sebenarnya, Nur Heliza Helmi mengakui, tidak pernah tertekan saat disoal mengenai jodoh. “Keutamaan saya kepada keluarga dan misi kemanusiaan yang dilakukan. Saya bersyukur ibu bapa tidak memberi sebarang tekanan mengenai soal jodoh,” katanya.

Tahniah, selamat pengantin baru Heliza Helmi dan suami! moga berbahagia hingga ke jannah.

Sumber: DBongkar, OMM via mytvviral.com

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending