Connect with us

Uncategorized

Detik C3mas Run.tuhan Bongkah Batu ‘Gerg4si’ Hemp4s Bot Bawa Orang Awam, Sekurang-Kurangnya Tujuh 0rang M4ut, Sembilan C3dera Parah Dan Tiga Orang Masih Hilang (Video)

Published

on

Detik C3mas Run.tuhan Bongkah Batu ‘Gerg4si’ Hemp4s Bot Bawa Orang Awam, Sekurang-Kurangnya Tujuh 0rang M4ut, Sembilan C3dera Parah Dan Tiga Orang Masih Hilang (Video)

BRAZIL – Sekurang-kurangnya tujuh orang m4ut, sembilan c3dera p4rah dan tiga orang masih hil4ng apabila dinding batu run.tuh di atas bot bermotor di bawah air terjun di tenggara Brazil, kata jabatan bomba, semalam. Sebuah menara batu tiba-tiba p3cah dari dinding ngarai dan terhempas ke atas beberapa bot santai hingga menyebabkan ombak besar ke atas tasik di Capitolio, di negeri Minas Gerais.

Pasukan penyelamat dan anggota T3ntera Laut Brazil bergegas ke Tasik Furnas di negeri Minas Gerais, ketika pelancong yang panik melihat serpihan bongkah batu pecah dari cenuram dan menimpa tiga bot pelancong. “Angka rasmi terkini yang m4ut ialah tujuh orang dan tiga lagi hilang,” kata jurucakap bomba Minas Gerais, Pedro Aihara.

Video yang disiarkan di media sosial menunjukkan detik c3mas pelancong menj3rit apabila tiang batu itu terh3mpas ke dalam air dan mengh3mpas bot

Hujan lebat selama dua minggu mungkin antara faktor run.tuhan itu berlaku. M4ngsa yang c3dera dalam kem4langan itu mengalami p4tah tul4ng dan seorang mengalami kec3deraan p4rah di kepala dan muka. Kira-kira 23 yang lain dirawat kerana c3dera ringan, katanya.

Sumber: Khaleej Times, Youtube VIA SIAKAPKELI 

Apa kata anda? Dah baca sila share dan komen.Terima kasih

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending