Connect with us

ilmu

Tatacara Amalan Surah Al-Fil Untuk Mer4wat K4nser.. InsyaAllah

Published

on

Tatacara Amalan Surah Al-Fil Untuk Mer4wat K4nser.. InsyaAllah

Setiap kali lepas Solat baca:

Surah Al Fatihah – 1 kali

Surah Al Ikhlas – 3 kali

Selawat ke atas Nabi – 3 kali

Surah Al Fil – 21 kali

Memang setiap orang tahu, “Setiap penyakit ada ubatnya kecuali m4ti.” Tahukah anda ada satu surah dari Al-Quran untuk mengh4ncurkan sel-sel k4nser? Sebenarnya ini adalah ilmu yang ingin dikongsikan melalui tulisan Saudara Raflis Sabirin. Semoga Allah memberi ganjaran setimpal atas ilmu yang dikongsikan.

Penulis telah berkongsi pengalaman beliau mer4wat k4nser selama 27 tahun dengan menggunakan ayat-ayat Al-Quran, terutama dari Surah Al-Fil.

Surah Al-Fil:

Alamtarakai fafa’alarabbuka bi asha bilfil (1)

Alam yaj ‘al kaidahum fitadhlil (2)

Waarsala ‘alaihim toiran ababil (3)

Tarmihim bihija ratim minsijjil (4)

Faja’alahum ka asyfim makkul (5)

Maksudnya:

Tidakkah engkau mengetahui bagaimana Robb-mu telah melakukan kepada angkatan tentera Gajah? (Yang dipimpin oleh pembawa Gajah, yang hendak meruntuhkan Kaabah)Bukankah Robb-mu telah menjadikan rancangan jahat mereka dalam keadaan yang rugi dan memusnahkan mereka?

Dan Allah telah menghantarkan kepada mereka (rombongan) burung berpasuk-pasukan!Yang melontar mereka dengan batu-batu dari sejenis tanah yang dibakar keras! Lalu Allah menjadikan mereka hancur berkecai seperti daun-daun kayu yang dimakan ulat!

Cara mengh4ncurkan dan melenyapkan k4nser

Selepas solat lima waktu, Bacalah Surah al-Fatihah sekali, Diikuti Surah Al-Ikhlas tiga kali, Selawat ke atas Nabi tiga kali. Lalu teruskan membaca Surah al-Fil 21 kali.

Setiap kali baca Surah Al-Fil, hendaklah tiup dan hembuskan pada tempat peny4kit k4nser tersebut. Setiap kali menghembuskan nafas itu, hendaklah ingat maksud dalam hati, supaya Allah h4ncur lenyapkan penyakit k4nser tersebut..! (Sebagaimana hancur dan lenyapnya pasukan tentera bergajah seperti dalam ayat terakhir Surah Al-Fil itu)

* Lakukan 21 kali baca dan tiup.

Buatlah selama 21 hari selepas solat lima waktu.

Dan sekiranya penyakit kanser itu berada dalam organ badan seperti di dalam usus, limpa, buah pinggang dan di dalam kepala, maka caranya seperti tersebut di atas itu juga.

Cuma tambahannya hendaklah tarik nafas perlahan-lahan seakan-akan kita memasukkan amalan surah itu ke dalam tubuh badan, terutamanya ke tempat k4nser tersebut. Lakukan tarik nafas tersebut sehingga 21 kali juga selama 21 hari setiap lepas solat lima waktu.

#PS: Dr H pesan “Lakukan dengan penuh keyakinan dan sabar. Perlu diingat, yang menyembuhkan ialah Allah swt”. Ayat Al-Quran tersebut hanya sebagai asbab atau wasilah untuk mencapai maksud.

#Pesanan.Sebaiknya baca Ayat Al Fil ini mengunakan ayat Al Quran.Supaya tidak lari daripada maksud.

Wallahu’alam.Semoga Bermanfaat.Aamiin.

Sumber: DOA,PETUA DAN AMALAN HARIAN

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending