Connect with us

global

Hanya Kerana Tertumpah Gula, Wanita Terg4mak Bu.nuh & Bu4ng M4yat Anak Yang Berusia Dua Tahun Dalam Hutan

Published

on

Hanya Kerana Tertumpah Gula, Wanita Terg4mak Bu.nuh & Bu4ng M4yat Anak Yang Berusia Dua Tahun Dalam Hutan

KUPANG, INDONESIA – Seorang ibu tergamak membu.nuh anaknya yang berusia dua tahun dengan menc3kiknya sehingga m4ti lalu membuang m4yatnya di dalam hutan disebabkan m4rah dengan tindakan anaknya menumpahkan gula, lapor Kompas.com.

Penyiasat Unit Penjenayah dan Siasatan Polis Pusat Peranginan Rote Ndao, Nusa Tenggara Timur (NTT), mendedahkan kem4tian seorang budak lelaki berusia dua tahun ditemui m4ti di dalam hutan dipercayai telah dibuang di situ secara sengaja.

Ketua Penyiasat Hubungan Masyarakat, Polres Rote Ndao Aiptu Anam Nurcahyo mengatakan kanak-kanak itu dibu.nuh oleh ibu kandungnya sendiri pada hari Jumaat 15 Julai lalu. Anam berkata, punca wanita itu membu.nuh anaknya adalah kerana merasa geram dan ma.rah dengan perbuatan mang.sa.

Beliau memberitahu, “suspek yang berusia 42 tahun itu marah kerana mang.sa telah menumpahkan gula ketika dia sedang membuat teh,” katanya. Wanita itu turut bertindak luar kawalan dengan menekup mulut dan menc3kik anaknya sehingga m4ti.

Panik dan t4kut jiran dan keluarganya akan mengetahui jen4yah itu, suspek kemudiannya membawa m4yat anaknya ke dalam hutan yang terletak kira-kira satu kilometer dari rumahnya untuk dibuang. Menurut laporan juga, pada mulanya wanita itu telah melaporkan kehil4ngan anaknya kepada pihak polis Rote Barat 16 Julai 2022 yang lalu.

Selepas menerima laporan itu, pihak polis kemudian menghebahkan informasi untuk mencari orang hilang. Sejurus selepas m4yat m4ngsa ditemui, pihak p0lis yang diketuai oleh Ketua Unit Si4satan Jen4yah Polis Rote Ndao, Iptu Yeni Setiono, bertindak menyi4sat saksi dan menjalankan si4satan di tempat kejadian.

Kemudian, hasil siasatan polis mendapati mang.sa telah dibu.nuh oleh ibunya sendiri. Suspek turut mengakui segala perbuatannya ketika diperiksa penyiasat Unit Siasatan Jenayah Polis Rote Ndao. Kini, suspek telah ditahan selepas disoal siasat oleh penyiasat Satreskrim Polres Rote Ndao.

Sumber: Kompas.com via siakapkeli

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending