Connect with us

tauladan

Kalau Anda Makan Di Kedai Dan Ada Kucing Atau Anjing Datang Meminta Makan.. Apa Yang Akan Kamu Buat? Beri Makan Atau H4lau? Bersedekahlah Untuk Jadi Kaya.. Bukan Dah Kaya Baru Nak Bersedekah

Published

on

Kalau Anda Makan Dan Ada Kucing Datang Meminta Makan, Apa Yang Akan Kamu Buat? Beri Makan Atau H4lau? Bersedekahlah Untuk Jadi Kaya.. Bukan Dah Kaya Baru Nak Bersedekah

Admin k3sal dengan sikap sesetengah orang yang ked3kut bukan main.. Sampaikan secebis ayam atau ikan pun tidak mahu dikongsi bersama haiwan… Ked3kut gil4k.. Rezeki makin sikmok datang boss.

Ingatlah firman Allah SWT di dalam Surah Al An’aam ayat 38.

“Dan tidak seekor pun binatang yang melata di bumi, dan tidak seekor pun burung yang terbang dengan kedua sayapnya, melainkan mereka umat-umat seperti kamu. Tiada Kami tinggalkan sesuatu pun di dalam kitab Al-Quran ini; kemudian mereka semuanya akan dihimpunkan kepada Tuhan mereka (untuk dihisab dan menerima balasan).”
QS Al An’aam, 38

Barangsiapa yang berbuat baik kepada haiwan.. Maka Allah akan balas semula kebaikan anda. Jangan bimbang.. Sedekah tidak akan menyebabkan kamu mis kin. Bersedekahlah untuk jadi kaya.. Bukan dah kaya baru nak bersedekah.

Sumber: Facebook

Apa kata anda? Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending