Connect with us

berita

Tindakan Murni Seorang Lelaki Yang Cuba Mengalihkan Tayar Yang Pecah Bagi Memudahkan Pengguna Jalan Raya Yang Lain Akhirnya M4ut Ditempat Kejadian, Sedekah Terakhir Arwah

Published

on

Tindakan Murni Seorang Lelaki Yang Cuba Mengalihkan Tayar Yang Pecah Bagi Memudahkan Pengguna Jalan Raya Yang Lain Akhirnya M4ut Ditempat Kejadian, Sedekah Terakhir Arwah

Aj4l dan m4ut tidak akan terlewat atau tercepat walau seminit tanpa mengira tempat dan waktu. Kita sebagai umat Islam seharusnya sering berdoa agar setiap dari kita pergi mengadap Ilahi dalam keadaan yang baik. Satu kisah yang menyentuh hati dan sebak apabila seorang insan yang berniat murni akhirnya pergi buat selamanya.

Mangsa berniat murni cuba mengalihkan serpihan tayar

Tindakan murni seorang lelaki yang cuba mengalihkan tayar yang pecah bagi memudahkan pengguna jalan raya yang lain akhirnya m4ut ditempat kejadian. M4ngsa yang sedang mengalihkan serpihan tayar itu kemudiannya telah dirempuh sebuah lori 3 tan.

Lori gagal mengelak dan merempuh m4ngsa

Lori tersebut gagal mengelak dan merempuh m4ngsa sehingga menyebabkan m4ngsa maut di tempat kejadian. Kejadian itu berlaku di Kilometer 453.2 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) dari arah Rawang ke arah Hospital Sungai Buloh kira-kira jam 11 pagi.

M4ngsa merupakan seorang kontraktor yang dikenali sebagai Mohd Noor Shaari yang berasal dari Chemor, Perak. Saksi kejadian yang juga rakan m4ngsa tergamam. Menurut saksi kejadian yang juga merupakan rakan m4ngsa, m4ngsa sebelum itu telah berhenti di lorong kecemasan sebelum menuju ke arah tengah lebuh raya untuk mengutip serpihan tayar lori.

Dalam keadaan yang pantas, dia hanya tergamam apabila mendengar bunyi dentuman kuat. Kemudiannya dia mendapati m4ngsa telah dirempuh sebuah lori yang gagal mengelak sehingga menyebabkan rakannya itu tercampak.

M4ngsa yang c3dera p4rah disahkan m4ut di tempat kejadian dan mayat dihantar ke Hospital Sungai Buloh untuk bedah siasat.Aku percaya arwah seorang yang suka bersedekah. Sementara itu, seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Nurhazman Ridzuan turut berkongsi kisah ini di Facebook.

“Hari ini menyaksikan peristiwa yang mengerikan. Seorang contractor binaan berbangsa Melayu dilanggar oleh lori 3 tan di Highway Plus. Meningg4l ditempat kejadian”. Berpunca dari beliau ingin mengalihkan tayar lori pecah diatas jalan raya. Semasa ketibaan aku,dia masih hidup lagi dalam keadaan tercungap”.

“Jadi aku hanya mampu teduhkan beliau menggunakan reflector sahaja”. Dari segi rupa aku sangkakan cina. Rupanya melayu setelah dijelaskan oleh pekerja beliau yang memakai topi warna Chocolate”. Niatnya sangat murni. Aku percaya arwah adalah seorang yang kuat sedekah sehinggakan perkara dipengakhiran hayat dibuatnya adalah sedekah”.

Pengakhiran yang dicemburui

Sebuah pengakhiran yang dicemburui oleh semua. Niat murni m4ngsa sangat dipuji sanggup berkorban demi kesejahteraan yang lain. Semoga roh beliau dicucuri rahmat dan buat keluarga m4ngsa semua kalian kuat dan tabah. Semoga kisah ini memberikan kebaikan dan inspirasi kepada semua di luar sana.

Sumber:yoy.my

Apa kata anda/Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending