motavasi
Dahulu saya Atheiis, kini “Saya T4kut Allah Tanya Kenapa Tak Sebarkan Islam Kepada Rakan-Rakan”

Dahulu saya Atheiis, kini “Saya T4kut Allah Tanya Kenapa Tak Sebarkan Islam Kepada Rakan-Rakan”
Sebelum ini, pelakon Adam Corrie telah memuat naik status mengenai latar hiidupnya sebelum memeluk agama Islam. Posting tersebut telah mendapat reaksi hampir 30 ribu pengikut di Instagram (IG) dan rata-rata mereka mendoakan Adam terus istiqomah.
Selain itu, mereka juga memuji usaha Adam yang selalu menyampaikan dakwah dalam setiap postingnya dan berharap agar ia dikekalkan. Di bawah merupakan perkongsian Adam yang meninggalkan kesan di hati pembaca, kerana dahulu hiidupnya tiada arah tujuan, sehinggalah bertemu Islam.
“Dahulu saya sebelum saya mengucap dua kalimah syahadah, saya hiidup dalam keg3lapan. Tiada arah tuju hiidup. Apabila saya dapat keluar dari kegelapan.. saya telah berniat dan rasa bertanggungjawab untuk berkongsi keindahan Islam kepada saudara yang belum Islam betapa indahnya Islam.
“Mereka berhak tahu tentang Islam. Saya takut di akhirat kelak, Allah tanya kenapa tak sebarkan keindahan Islam kepada rakan-rakan yang belum Islam. Kerja dakwah tak boleh buat seorang diri, kerja dakwah perlu dilakukan secara berjemaah. Kita tanya diri sendiri, berapa ramai orang yang benci Islam telah kita fahamkan tentang keindahan Islam.
“Kalau kita tak boleh sampaikan dakwah, kita bantu mereka yang berdakwah menyampaikannya dengan tanpa halangan. Jangan pula kita mengh4lau mereka berdakwah dengan ilmu yang mereka ada. Tepuk dada, tanya iman sendiri,” tulisnya.
Adam sebelum ini pernah mendedahkan dirinya seorang Atheiis dan tidak percaya kepada tuhan dan berasakan hiidupnya kosong. Bagaimanapun katanya, hidayah daripada Allah itu tiada siapa pun yang dapat menduga. Adam memeluk agama Islam pada 13 Julai 2007.
Sumber:imuslimnetwork.com
Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih
-
motavasi10 months ago
Ciuumlah Kening Isterimu Sebelum Pergi Kerja, Disitu Letaknya Kebahagiaan
-
global2 months ago
Paling Cantik Di Dunia, Baka ‘Kuda Emas’ Milik Nabi Muhammad Dijual Dengan Harga RM8 Billion
-
tauladan10 months ago
Ibu Kena Didik Mereka Dengan Cara Yang Garang Dan Tegas.Kalau Nak Anak Jadi “Orang”
-
tauladan7 months ago
Suami Curiga Tubuh Isteri Banyak Kesan Leb@m, Selepas Pasang CC+V Semuanya Terbongkar Dan Amat Mengejutkan
-
AGAMA10 months ago
Hukum Akad nikah online TIDAK SAH. Ini sebabnya
-
AGAMA11 months ago
baca Surah Az-zalzalah 3 Kali,Untuk Pulangkan Balik Sihir Kepada Tuannya
-
AGAMA9 months ago
Amalkan Surah ini Selepas Subuh, Insya’Allah, Wajah Berseri Seri
-
AGAMA10 months ago
Berselawat Keatas Nabi 80 kali, Allah Ampunkan Dosa Sebanyak 80 Tahun Jika Diamalkan Setiap Hari Jumaat