Connect with us

berita

Dr. Ali meningg4l Dunia Bukan Disebabkan Keletihan. Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah meminta agar kem4tiannya Tidak Dijadikan Bahan Spekulasi

Published

on

Dr. Ali meningg4l Dunia Bukan Disebabkan Keletihan. Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah meminta agar kem4tiannya Tidak Dijadikan Bahan Spekulasi

KETUA Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah meminta agar kem4tian seorang pegawai perubatan, Dr. Ali Noor Hassan tidak dijadikan bahan spekulasi. Dr. Noor Hisham berkata, Allhayarham telah dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur sejak awal Disember tahun lalu disebabkan penyakit lain dan telah menjalani beberapa sessi rawatan.

“Beliau dimasukkan ke Hospital Kuala Lumpur sejak awal Disember 2020 disebabkan penyakit lain dan telah menjalani beberapa sessi rawatan. “Bagi menghormati j3nazah serta ahli keluarga Allahyarham Dr Ali Noor, KKM memohon agar mana-mana pihak tidak membuat spekulasi mengenai kes beliau.

“Marilah kita sama-sama memanjatkan doa dan peringatan buat arwah Dr Ali Noor. Semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman,” katanya. Beberapa media dalam talian melaporkan Dr. Ali meningg4l dunia akibat kel3tihan merawat pes4kit Covid-19.

Berita tersebut berdasarkan hantaran dimuat naik Skuad Pengurusan J3nazah Malaysia (SPJM) di Facebook (FB)nya. Dalam hantaran itu, SPJM berkongsi gambar terakhir Dr Ali yang sempat diambil rakannya sebelum beliau j4tuh s4kit kerana beban kerja terlalu penat dan letih selain kekurangan masa untuk beristirehat selepas bertugas di barisan hadapan KKM menangani Covid-19.

“Salam takziah diucapkan buat seluruh ahli keluarga Allahyarham Dr Ali Noor bin Hassan atas pemergian beliau. Allahyarham Dr. Ali Noor telah pulang ke pangkuan Ilahi lewat malam kelmarin (18 Januari 2021). Beliau merupakan seorang Pegawai Perubatan KKM yang amat disenangi oleh rakan-rakan sekerja, pes4kit dan masyarakat setempat beliau,” kata Dr. Noor Hisham.

Beliau turut mengesahkan bahawa Allahyarham Dr Ali Noor adalah negatif Covid-19. SM

Sumber:astroawani

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending