Connect with us

berita

Isteri Rahmat Rabbani Meningg4l Dunia

Published

on

Isteri Rahmat Rabbani Meningg4l Dunia

Kuala Lumpur: Anggota kumpulan nasyid Rabbani iaitu Rahmat berkongsi berita sedih mengenai isterinya, Norazlina A Rahman yang meningg4l dunia akibat Covid-19. Rahmat atau nama sebenarnya Ahmad Shafie berkata Norazlina, 49, dikejarkan ke hospital selepas s3sak nafas pada Rabu lalu.

“Isteri saya meningg4l dunia pada jam 5.25 pagi tadi di Hospital Selayang. Punca kem4tian adalah akibat Covid-19. Pada masa sama, isteri saya juga menghidap masalah buah pinggang dan d4rah tinggi,” katanya kepada Harian Metro.

Menurut Rahmat, dia juga sebelum ini disahkan positif Covid-19 dan perlu menjalani kuarantin di rumah. “Saya disahkan positif selepas menjalani ujian calitan (swab) pada 11 Januari. Tapi, kuarantin di rumah bersama isteri dan empat anak kami.

“Setakat ini, anak-anak saya masih lagi negatif dan mereka juga tidak menunjukkan sebarang gejala,” katanya. Sebelum ini, Allahyarham Norazlina juga dilaporkan mengalami kelum puhan separuh anggota badan selepas j4tuh di bilik air pada Mac tahun lalu.

Jen4zah Allahyarham Norazlina dijangka akan dikebumikan di Tanah Perku buran Islam Seksyen 9 Kota Damansara pada jam 2 petang ini. Allahyarham meninggalkan suami dan empat cahaya mata, Nur Aliah Natasha, 22, Mohd Arif Iskandar, 21, Mohd Arif Haikal, 19 dan Mohd Risqy, 12. Innalillahi wa inna ilaihi roji’un. Sungguh, Janji Allah itu pasti bahawa setiap yang hidup pasti akan merasai m4ti. Takziah diucapkan kepada Rahmat dan keluarga.

Sumber: harianmetro

Apa kata anda?Dah baca sila share,like dan komen ya.Terima kasih

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending